Bra odlingsredskap underlättar vid egen växtodling

 

Var förberedd med rejäla trädgårdsredskap innan du börjar plantera. Odling och skötsel blir enklare och framför allt effektivare

 

Granngårdens Redskapsguide ger dig bra tips

Val av rätt redskap för enklare odling, olika typer av bevattning, effektivare ogräsrensning och annat grönt & skönt. Du hittar guiden längst ut till höger på denna sida

 

Ett gott underhåll av planteringen ger bättre skörd. Rensa ogräs med anpassade redskap är något som ingår när man gett sig in i odlingens värld. Med en behändlig handklös går det lite enklare och blir kanske till och med roligare.

Bevattningen sköter du med en hederlig vattenkanna om odlingen är mindre. Har du ett växthus så finns effektiva bevattningssystem och droppslangar att installera. Du hittar flera modeller i olika prisklasser.

För den händige att tillverka själv vore väl ett självbevattningssystem med självtryck från regnvattentunna ett miljötrevligt alternativ. Led in vattnet från takets hängrännor till en vattentunna och från tunnan drar du en droppslang ut till odlingen. Ett naturligt bevattningssystem som sköter sig själv, förutsatt att det kommer regn.

Små enkla hjälpmedel som ett par rejäla arbetshandskar gör livet lättare vid plockning av brännässlor. En vass kniv och sekatör är oumbärlig när det är dags för att skörda.

Satsa på bra och hållbara material som du kan använda i många år. Redskap med plasthandtag må vara billiga men kommer troligen ge dig en extra inköpsrunda. 

Facebook

 

Recept    Mat & Näring

  

 

Hälsa   Sport & Motion